Jardin van Beek à Saint Paul

Weekend in Beauvais

Proef de plantaardige poëzie van de regio Beauvais

Beauvais biedt u een groene kuur met kunstenaarsateliers, geluidswandelingen en landelijke landschappen. Doelen?

Kom tot rust, haal een frisse neus, maak uw zintuigen wakker en maak opnieuw verbinding met de natuur.

Unieke ervaring

Audiowandeling met geconnecteerde paraplu

Een paraplu die je het verhaal vertelt van de ‘Maladrerie St Lazare’ in Beauvais: bijzonder origineel! Dankzij de geolocatietechnologie van SonoPluie geeft dit voormalige lepraziekenhuis zich bloot aan de hand van interviews en getuigenissen van bewoners en mensen die er werkten, gevoelens, anekdotes en literaire en poëtische teksten. Het is een vorm van ‘auditieve augmented reality’, onder een paraplu die werkt als een immersieve cocon, die je uitnodigt om even de realiteit te ontvluchten en je verbeelding de vrije loop te laten.

Restaurant

Senso, bib gourmand

Gravlax van zalm en augurken, in Zaatar gemarineerde filet mignon met krielaardappeltjes en chorizo, kebab van varken met pijnboompitten en wortelhummus of kouign-amann, … dit zijn de royale gerechten van de jonge chef-kok Allan Castellote, die een passie heeft voor het creëren van eerlijke combinaties met lokale producten.

Plantaardige kunst in de ‘Jardin Van Beek’

Een natuurlijk schilderij in Saint Paul

De tuin van de Frans-Nederlandse schilder is het mooiste voorbeeld van een industrieel terrein dat is omgetoverd tot een immense plantaardige kunstgalerij. Een kleine blauwe brug over lotussen, een roze en groene boot die op de vijver drijft, een labyrint van paden die flirten met wolken van bloemen, duizend dahlia’s: ronddwalen in dit ‘Giverny van de Oise’, opgebouwd rond 7 vijvers met watervallen en fonteinen, is  alsof je binnenstapt in een gigantisch impressionistisch doek!

Overnachting

Rusten in het groen in ‘La Salamandre’

Dit grote gebouw met de uitstraling van een familiehuis combineert eigentijdse kenmerken met een charmant antiek decor. De inkomhal met cementtegels, met zijn chique kroonluchter, oude koffers en muziekdozen uit een andere eeuw, zetten de toon. De gastheer, Stéphane, biedt 5 aparte slaapkamers. ‘La Plume’, een zeer lichte kamer met een ongehinderd uitzicht op de kathedraal van Beauvais, is onze ‘coup de cœur’. De omheinde tuin van 1 hectare nodigt je uit om te ontspannen op het sfeervol verlichte terras, waar je kan genieten van een heerlijk menu met streekproducten.