Forêt de Compiègne

100 % natuurlijk weekend in Compiègne

Voor een weekend buiten de platgetreden paden trekken we

… naar Compiègne! Op adem komen in het bosdomein, een verfrissende wandeling maken langsheen de Oise-rivier, de koning van het bos tegenkomen: in Compiègne vind je ontelbare grote natuurlijke ruimtes waar je frisse lucht kan inademen, je herbronnen en tijd maken voor jezelf.

Niet te missen ervaring

Luisteren naar burlende herten

Afspraak in september voor een audiowandeling midden in het bosdomein van Compiègne. Deze nachtelijke wandelingen, georganiseerd door het ‘Office National des Forêts’ (ONF), combineren originaliteit, mysterie en een rijkdom aan wilde fauna! Bronstige herten laten bij elke echo hun gemoedstoestand weerklinken. Bij het vallen van de avond kan je dan ook de diepe burlgeluiden door het bos horen weergalmen. De herten proberen elkaar te intimideren om het dominante mannetje te worden van de kudde…

Reservatie verplicht via het Office de Tourisme de Compiègne + 33 3 44 40 01 00

  • Vrijdag 8 – zaterdag 9 septembre
  • Vrijdag 15 – zaterdag 16 septembre
Brame du cerf en forêt de Compiègne
Brame du cerf en forêt de Compiègne
Brame du cerf en forêt de Compiègne

Restaurant

‘L'Atelier D'Yves’ aan de oevers van de rivier de Oise

Chef-kok Yves Méjean is gehecht aan zijn stad en trots op de relaties die hij onderhoudt met zijn trouwe klanten, en nam daarom zijn intrek in het elegante en originele decor van het T’Aim Hôtel. Hij creëert er gerechten die inspiratie putten uit de Zuid-Franse keuken, maar ook uit de wereldkeuken waar hij zelf van proefde. In de kelder is dan weer een speciale selectie te vinden van kleine Franse wijnbouwers, maar je vindt er ook heerlijke verrassingen, met wijnen uit alle werelddelen.

T'aim Hotel Compiègne

Boat & bike, cruisen en fietsen

De ‘Boat & Bike is het leuke idee om fietsen te combineren met het comfort en de gezelligheid van een cruise. Test het concept uit met de trip ‘Pont Sainte Maxence / Compiègne’, waarbij je op de heenweg kiest voor de boot en de terugweg met de fiets afleg… of andersom, brunch inbegrepen. Het extraatje? Het ‘rando jeu’, een ontdekkingsrally die je op je eentje kan afleggen, met langs de route raadsels om op te lossen. Daarbij kan je kiezen uit een versie voor kinderen en één voor volwassenen. Terwijl je je amuseert, leer je meer over de wereld van de binnenvaart en de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden onderweg.

 

Volgende data: zaterdag 26 augustus / zaterdag 23 september

Boat & Bike ou cyclo-croisière

Niet te missen

Het Keizerlijke Château de Compiègne

De vroegere zomerresidentie van het hof werd op bevel van Napoleon I verbouwd om te dienen als paleis voor zijn tweede vrouw, keizerin Marie-Louise. Het beleefde zijn gloriedagen tijdens het Tweede Keizerrijk. Het was de favoriete residentie van Napoleon III en keizerin Eugénie en hier vonden de befaamde ‘Séries de Compiègne’ plaats, die elk jaar gekroonde hoofden en de beroemdste figuren uit heel Parijs verwelkomden. Een kleine tip: ga via de ‘Berceau de l’Impératrice’ naar het beroemde uitkijkpunt van Beaux-Monts.

Overnachten

Chambre d'Hôtes la Parenthèse du Rond royal à Compiègne

‘La Parenthèse du Rond Royal’, op een steenworp van het bos

Open de deuren van dit laat 18e-eeuwse herenhuis, en je raakt gegarandeerd in de ban van de geplaveide binnenplaats, de bosrijke tuin en de stallen die zijn omgevormd tot gastenkamers.  Delphine, de eigenares, heeft de 3 slaapkamers smaakvol ingericht met een geraffineerde decoratie in witte tinten en met hout, allemaal versierd met objecten die ze zelf verzamelde. 

Chambre d'Hôtes la Parenthèse du Rond royal à Compiègne
Chambre d'Hôtes la Parenthèse du Rond royal à Compiègne
Chambre d'Hôtes la Parenthèse du Rond royal à Compiègne