De top 8 van golfterreinen met 18 holes

Ontdek de greens met 18 holes in de Oise. Deze 8 golfterreinen bieden zowel aan liefhebbers van de sport als aan zij die houden van mooie landschappen een afwisseling van bossen, kastelen, platteland en waterpartijen.

Van  Chantilly over Compiègne tot Chaumont-en-Vexin, het swingt hier in de regio.

Golf du château d’Humières

Baan met 18 holes - Par 70 - 5704 meter

Driving range met 14 afslagplaatsen waarvan 4 overdekt

De golfbaan werd aan het einde van de jaren tachtig aangelegd in het park van het 17de-eeuwse kasteel van Monchy-Humières. De baan is bezaaid met beekjes, vijvers en meren die ten tijde van de Zonnekoning gegraven werden en het geheel wordt gedomineerd door het elegante silhouet van het kasteel. Een originele en technische baan waar water en begroeiing samensmelten.

Golf de Rebetz

Baan met 18 holes - Par 73 - 6319 meter

Driving range met 21 afslagplaatsen waarvan 12 overdekt

De Golf de Rebetz, genesteld in een groene omgeving in Chaumont-en-Vexin, biedt een uitzonderlijke golfbaan op een landgoed waarvan de oorsprong teruggaat tot de 12e eeuw. De baan werd ontworpen door Jean Pascal Foures en is zowel toegankelijk voor beginners als ervaren spelers. Stevig en technisch, licht heuvelachtig zonder al te fysiek te zijn, … deze golfbaan zorgt voor een echte challenge.

Garden golf Forêt de Chantilly

Baan met 18 holes - par 72 - 6235 meter

Driving range met 30 afslagplaatsen waarvan 10 overdekt

De bijzonder originele 18-holes golfbaan is toegankelijk voor alle soorten spelers, en werd in 1991 ontworpen door de architecten Robin Nelson en Thierry Huau. Door de zanderige ondergrond kan je het hele jaar door ‘met droge voeten’ spelen. 14 holes bevinden zich aan de rand van het bos, de 4 andere werden aangelegd voor het hotel, volgens een design dat bekend staat als ‘Jardin à la Française’ met waterpartijen en kanalen… Het water, de wind, het riet, groene eilanden en het bos bezorgen deze baan zijn charme en technische karakter. Een andere bijzonderheid van deze baan: oefenen op het water!

Golf de Raray

Baan met 18 holes ‘La Licorne’ - Par 72 - 6145 meter

Baan met 9 holes ‘Le Daguet’ - Par 36 - 2955 meter

Compacte baan ‘Le Faon’ met 9 holes

Driving range met 10 afslagplaatsen op tapijt en 60 op gazon

De golfbaan van Raray is een uitzonderlijke site die gekenmerkt wordt door contrasten in de lichtinval: de golfbanen zijn aangelegd rondom een prachtig kasteel uit de 17de eeuw. Golfers kunnen gebruikmaken van een 18-holes baan in het bos, ‘La Licorne’ genaamd en beschouwd als één van de beste banen van Europa, een 9-holes baan met de naam ‘Le Daguet’, die uitkijkt op het platteland, en een compacte 9-holes baan, ‘Le Faon’, ontworpen voor een snelle en efficiënte training.

Golf d’Apremont

Baan met 18 holes - Par 72 - 6395 meter

Driving range met 12 afslagplaatsen waarvan 2 overdekt

De golfbaan van Apremont, verspreid over 80 van de 120 hectare van het domein, is een elegante en indrukwekkende baan aangelegd volgens de pure Angelsaksische traditie. Deze 6395 meter lange baan werd in 1992 ontworpen door John Jacobs en Olivier Dongradi, en is zowel eenvoudig als indrukwekkend en belooft een waar speelplezier voor zowel beginners als ervaren golfers. Terwijl de eerste 9 holes van het parcours bestaan uit een reeks dogl egs die perfect van elkaar gescheiden worden door de bomen, vertonen de laatste 9 holes een meer rechtlijnig ontwerp waar je swing op de proef wordt gesteld.

 

Typo en FR: dodlegs

Golf du Château de Bertichères

Baan met 18 holes - Par 72 - 6152 meter

Driving range met 12 afslagplaatsen waarvan 10 overdekt

Ontworpen in harmonie met een park met genereuze vormen, loopt deze baan met balans en elegantie onder de honderd jaar oude bomen. Dit is een domein voor ervaren golfers, maar de 6-holes ‘pitch and putt’-baan die je hier ook vindt, is dan weer ideaal voor beginners en als training. Het parcours, dat omgeven wordt door prachtige beuken- en eikenbossen, biedt zowel een wandeling op de heuvels met uitzicht op de streek als door kreupelhout.

Golf des templiers

Baan met 18 holes - Par 71 - 6130 meter

Driving range met 20 afslagplaatsen waarvan 4 overdekt

Deze baan, aangelegd op bijna 65 hectare, is ontworpen door de architecten Patrick Fromanger en Marc Adam. Ze strekt zich uit over een licht glooiend terrein, waar de rivier de Troësne’ door stroomt, met weidse waterpartijen omzoomd door honderd jaar oude wilgen die volgens de geschiedenis zijn geplant ten tijde van Hendrik IV, die hier kwam jagen. De greens, aangelegd op zand, worden ingewikkeld gemaakt door hun uitgesproken vorm en een royaal oppervlak. Talrijke bunkers liggen verspreid over het parcours.

Golf du Lys Chantilly

Baan met 18 holes Les Chênes - Par 70 - 5905 meter

Baan met 18 holes Les Bouleaux - Par 68

Pitch & Putt 9 holes – driving range met 7 overdekte plaatsen

 

Het Domaine du Lys werd in 1928 gekocht door Marthe Hanau, bijgenaamd ‘la Banquière’, een zakenvrouw die op dat moment op het hoogtepunt van haar carrière was. De beroemde architect Tom Simpson werd gekozen om de baan met 18 holes te creëren, ‘Les Chênes’, die op zaterdag 27 oktober 1929 geopend werd en voorzien is van bedrieglijke stukken vals plat, bunkers met grasheuvels en fairways met telkens een perfecte lay-out.

Hier golf je in alle seizoenen comfortabel: geen modder of plassen dankzij de zanderige ondergrond, maar ook dankzij de majestueuze bomen die beschutting bieden tegen wind en zon.

De ‘Bouleaux’ baan is korter en smaller dan ‘Les Chênes’ en vergt daarom een grote vaardigheid en techniek.