Een betoverend weekend in Chantilly

Een magische kerst, die beleef je in… Chantilly: een feeëriek spektakel in het ‘Musée du Cheval’, verfijning in het kantmuseum, lekkers in het atelier van de ‘Crème Chantilly’ en overdonderd worden door schoonheid in het kasteel. We zetten koers naar de hoofdstad van het paard, op minder dan 2u30 rijden van Brussel.

Niet te missen

De mooiste stukken in het kantmuseum.

Jurken, sjaals, parasols en kanten waaiers…, geniet van de schoonheid van de 1.000 stukken kantwerk die in het museum bewaard worden. Wist je dat de trouwjurk van Kate Middelton was gedecoreerd was met kant van Chantilly?

*Enkele in het Frans

Restaurants 

Voel je thuis

in de Vertugadin

Een atypische inrichting, een elegante atmosfeer van een indrukwekkend eenvoud, een kwalitatief hoogstaande keuken met seizoensproducten, … Michaël Ejzenbaum verwelkomt je in zijn ‘néo-auberge’ met een Bourgondische en deugddoende keuken!

*Enkele in het Frans

Kerst in het Kasteel van Chantilly.

Een feesttafel in de ‘Galerie des Cerfs’, weelderig versierde kerstbomen… Het kasteel, het park en de ‘Grandes Écuries’ zijn feestelijk aangekleed om zo jong en oud te verbazen!

*Enkele in het Frans

Noel au Chateau de Chantilly

Sfeer

in de ‘Miroir de Bérylune’

Van 26 november 2022 tot 2 januari 2023 stellen de ruiters van de ‘Compagnie équestre des Grandes Écuries’ een nieuw kerstverhaal voor: « Le Miroir de Bérylune », een combinatie van rijkunsten te paard, acrobatiek, humor, fantasie en gezangen.

*Enkele in het Frans

Leer de échte ‘Crème Chantilly’ maken

In het ‘Atelier de la Chantilly’ gidst Bertrand je door het proces om zelf Chantilly-room te maken op de ambachtelijke manier, met behulp van een garde. Als bonus geeft hij je een beetje geschiedenis mee over de oorsprong van de beroemdste van alle crèmes.

En vergeet niet de verrassende variaties te proeven: Chantilly met speculaas, oranjebloesem of zelfs Chantilly met rozenwater. Een heerlijke verwennerij!

*Enkele in het Frans

Overnachting

Een warm boetiekhotel pal in het centrum van de stad

Le Chantilly ***, gelegen in het historische centrum van Chantilly, verwelkomt je met open armen. Dit in 1772 bouwde voormalige postkantoor verbindt het heden met het verleden, met stenen muren, ruime volumes, zichtbare balken, zicht op een binnenplein… de inrichting is dan weer op en top modern.

*Enkele in het Frans