Een weekend om fysiek één te worden met de natuur

Je limieten opzoeken, nieuwe ervaringen aandurven, je zintuigen stimuleren: met zijn bossen en fietsroutes maakt het Franse departement van de Oise zich op voor zowel de gekste avonturen als de rustigste wandeltochten – elk op zijn eigen ritme!

Idée n°1 

In ‘slow’

modus van Noyon naar Senlis, over de ‘Scandibérique - EuroVelo 3’

In het departement Oise volgt deze route van 100 km de oevers van de Oise-rivier en leidt je vervolgens door de uitgestrekte bossen van Compiègne, Halatte en Ermenonville. Er zijn verschillende stops onderweg: de kathedraal van Noyon, de ‘cité des bateliers’, het kasteel van Compiègne, de abdij van Pontpoint en de middeleeuwse stad Senlis.

*Enkele in het Frans

Voor je vertrek,

een overnachting ‘deco’ in ‘l’Atelier 19’

Tank een stevige dosis energie, nog voor de grote start; de frisse lucht van het pure platteland, een wellnessmassage op reservatie, een goede nachtrust in de gezellige chique kamers, een gezond en uitgebreid ontbijt met Delphine’s ‘huisgemaakte’ gerechten… alles is er om de reis in volle vaart te beginnen.

*Enkele in het Frans

Een rustgevende stop

in het ‘T’Aim Hôtel’ in Compiègne

Na enkele kilometers fietsen stoppen we bij het T’Aim Hotel****. Dit hotel is ideaal voor een ontspannende pauze: een wellness-sessie in de spa aan het eind van de dag, een eenvoudig gastronomisch diner en de volgende ochtend een ontbijt op het terras met panoramisch uitzicht op de rivier de Oise voordat je weer op de fiets stapt.

*Enkele in het Frans

Idée n°2 

Op een traag tempo

over de ‘Avenue Verte London-Paris’, van Saint Germer de Fly naar Senlis

In de het departement Oise leidt de 132 km lange route je doorheen de omheinde landbouwgronden van het Pays de Bray, velden, moerassen en uitgestrekte bosgebieden. Onderweg zijn er verschillende stops: de abdij van St Germer de Fly, de Van Beek-tuin, de kathedraal van Beauvais, de abdij van Moncel in Pontpoint, Senlis en Chantilly… Een prima manier om de kuiten te rekken en tegelijkertijd van het landschap te genieten!

*Enkele in het Frans

Voor de start genieten

van een gastronomische nacht in de ‘Chambres de la Vallée Surelle’

Rustig … In zachtheid leven … Net zoals thuis … Agnès en Patrick openen de deuren van hun huis voor je in de traditie van de landhuizen van de Oise. Voor het diner zal je de door de eigenaar aangeboden Neufchateltaart heerlijk vinden. Bij het ontbijt is de pompoenjam puur genieten, en niet te vergeten de huisgemaakte brioches en het in hun houtoven gebakken brood!  Het geeft je de energie voor je fietstocht.

*Enkele in het Frans

Een spasessie

die je 5 zintuigen beroert in de buurt van Beauvais

Aux 5 Sens is een ‘maison d’hôtes’ of gastenverblijf ontworpen door een voormalig parfumière met een passie voor decoratie. Het is een echte cocon voor een welverdiende rustpauze. Hier is de spa open, alleen voor jou (privé toegang), met een droge of natte sauna, modelage, lichaamsbehandelingen, massages, scrubs en wraps met heilzame actieve bestanddelen.

Een kleine tip: maak het jezelf gemakkelijk op de mezzanine, badend in natuurlijk licht, met een goed boek en een heerlijk warme thee.  Je vergeet gegarandeerd al je beslommeringen.

*Enkele in het Frans

Idée n°3 

Escape Forest

het Koh Lanta van de Oise

Een ‘escape game’ van 20 uur in het bos! Dit nieuwe avontuur biedt je de kans om je Indiana Jones te wanen. Ga op zoek naar een schat die de meest dappere avonturiers niet wisten te vinden, met in je handen een schatkaart en een oud notitieboekje. Kan je in het maanlicht van het bos, of in de diepe duisternis van een verlaten mijn de weg terugvinden? Geen paniek, er wacht je geen nacht onder de blote hemel: de expeditie omvat een tent of een … spookhut 😊

*Enkele in het Frans