Keizerlijk weekend … in Compiègne

Geniet van de laatste zomerdagen, met zacht licht en dito temperaturen, tijdens een verkwikkend weekend in de keizerlijke stad Compiègne (op 2u30 van Brussel).

Route

De fietslus van Compiègne naar Pierrefonds

Trek langsheen deze fietsroute op ontdekkingstocht naar het majestueuze kasteel van Pierrefonds om je energie voor de winter een boost te geven. Bewonder gedurende 25 km de mooie herfstkleuren en de rood- en goud getinte bladeren op de grond en pauzeer in de karakteristieke dorpjes Saint-Jean-Aux-Bois en Vieux Moulin.

*Enkele in het Frans

Restaurants 

Les Ferlempins

De twee restauranthouders, Antoine en Guillaume, zijn verliefd op hun streek en zo begaan met hun gasten dat je lunch (of diner) een echte ontdekkingstocht wordt. Je kan er van op aan dat alles bij hen vers is en gemaakt van lokale producten: 95% van het fruit en de groenten komen van boerderijen in de buurt van het restaurant!

*Enkele in het Frans

Auberge À la Bonne Idée

Een charmant decor, een onbelemmerd uitzicht op een idyllisch en landelijk park, een culinaire reis in een restaurant met Michelinster, … Rep je naar Saint Jean aux Bois, een charmant dorp in het hart van het Forêt de Compiègne, voor een uitzonderlijke maaltijd.

*Enkele in het Frans

Tochten met Henson-paarden

Als kalm, zelfverzekerd, sociaal en edelmoedig ras zijn Henson-paarden even geschikt voor beginners als voor ervaren ruiters. Rij ‘op het gemak’ door het platteland naar de befaamde ‘Percée des Beaux Monts’, een tocht van ruim 5 km.

*Enkele in het Frans

Lokale specialiteit

de Picantins

Proef deze streekspecialiteit van hazelnoten bedekt met nougatine en chocolade, die verwijst naar de ‘Picantins’, drie figuren op het stadhuis van Compiègne die om het kwartier de tijd aangeven.

*Enkele in het Frans

Wandelingen in het groen met Karuna Nature:

Maak kennis met de wilde natuur in het gezelschap van een ervaren natuurgids die je de fauna en flora van het prachtige bosdomein van Compiègne laat ontdekken. Op het programma: nordic walking, culinaire wandeling of vogelspotten.

*Enkele in het Frans

Overnachting:

La villa du Châtelet

Breng een ontspannend verblijf door in deze 19de-eeuwse residentie met een adembenemend uitzicht op het bos van Compiègne. Groot park, open haard, charmante kamers, … alles is aanwezig voor een deugddoende nachtrust.

*Enkele in het Frans