Top 5 activités faire corps à corps avec la nature Oise Tourisme

Top 5 van de activiteiten om helemaal op te gaan in de natuur 


Je grenzen verleggen, je zintuigen aanscherpen: met zijn bossen, rivieren en fietsroutes leent het Franse departement Oise zich perfect om de gekste avonturen te beleven, maar ook de meest relaxte slenterervaringen. We kiezen 5 activiteiten uit die nauw verbonden zijn met de natuur!

balade henson forêt compiègne

Wandeltochten met Henson-paarden in Compiègne en Chantilly

Om ‘op het gemak’ midden in de natuur te galopperen of te draven, gaat er niets boven het bosdomein van Compiègne of Chantilly, de hoofdsteden van de paardenwereld! Ontdek aan het ene uiteinde de keizerlijke legendes en anekdotes langsheen de beroemde ‘Allée des Beaux Monts’, een 4 km lange groene laan midden in het bos, en rij aan het andere uiteinde te paard van het ‘Pavillon de Manse’ naar het ‘Parc du Château’, om de uitzonderlijke plekken van de stad te ontdekken.

balade henson forêt compiègne
Boat and bike
Boat and bike

Boat & bike, cruisen en fietsen

De ‘Boat & Bike’, dat is de naam voor het leuke idee om fietsen te combineren met het comfort en de gezelligheid van een cruise. Probeer het concept uit op de ‘Pont Sainte Maxence / Compiègne’-tour, waarbij je heen fietst en met de boot terug vaart… of andersom. Brunch inbegrepen. Het extraatje? De ‘rando jeu’, een ontdekkingstocht die je zelf in goede banen leidt, met langsheen de route een reeks raadsels die je moet oplossen. Daarbij kan je kiezen voor een kinder- of volwassenenversie. Terwijl je je amuseert, leer je meer over de wereld van de binnenvaart en de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden onderweg.

Boat and bike
Canoë kayak rivière Thérain Creil Sud Oise tourisme

Een uitstap met een kano-kayak op de rivier Thérain

Een micro-avontuur op de rivier, ideaal voor avonturiers, natuurliefhebbers en zij die houden van een landelijke sfeer, deels onder begeleiding van ervaren gidsen. De vallei van de Thérain heeft een rijk industrieel verleden (borstelmakerij, molens) en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je vindt er heel wat paradijselijke plekjes die zich pas echt pas blootgeven naarmate de rivier verder meandert. De Thérain is een zeer rustige rivier, ideaal voor gezinsuitstapjes of een kennismaking met kanovaren door een ongerept landschap.

Canoë kayak rivière Thérain Oise
Bain de forêt musical Choisy au bac
Bain de forêt musical Choisy au bac

Muzikale wandeling met het 'Festival des Forêts'

De muzikale lokroep van het bos! Laat je meevoeren door een dwarsfluit aan de rand van een bos, adem de zuivere lucht in op op de tonen van de gitaar, wandel door het bladerdak op het ritme van een sonate: het ‘Festival des Forêts’ brengt klassieke muziek, natuur en erfgoed samen en nodigt je uit om nieuwe ervaringen te ontdekken in de bossen van Compiègne en Laigue. Concerten waarbij je 100% verse zuurstof inademt, op een open plek in het bos of tijdens een aangename wandeling: een concerttocht van een halve dag met picknick, themawandeling, muzikaal intermezzo, snacks en concerten in een karakteristiek dorp.

Bain de forêt musical Choisy au bac
Vieux-Moulin Oise tourisme
chateau de pierrefonds

Van Compiègne naar Pierrefonds met de fiets

Het staatsbos van Compiègne, dat is 14.000 hectare aan geschiedenis om op twee wielen te ontdekken. Laat Compiègne achter je, met zijn kasteel en de ongelooflijke ‘Beaux-Monts’-laan, en rij richting Pierrefonds via het dorp Vieux-Moulin en het Paviljoen van de Keizerin. Pierrefonds, een voormalig kuuroord, is majestueus gehuld in caleidoscopisch groen.

Een wafel aan het meer en een sprookjeskasteel later, leidt de terugweg je via Saint-Jean-aux-Bois en zijn met rozenstruiken begroeide poppenhuisjes.

Balade à vélo en forêt de Compiègne