Domaine de Chantilly

Weekend in Chantilly, helemaal in lentestemming

Richting Chantilly trekken, met zijn ligging midden in 6.000 hectaren groen en omringd door een uitzonderlijke bebossing, dat is proeven van de geschiedenis van het domein in de volle natuur. We focussen op 6 ervaringen om de lente met een schone lei te starten!

Route

Wandelen aan de meren van Comelles

Verspreid over een oppervlakte van meer dan 40 hectare langs de rivier de Thève, vormen de vijvers van de Comelles het decor voor idyllische wandeltochten. Afhankelijk van wat je precies zoekt, kan je kiezen uit lussen van 30 minuten tot 4 uur, waarbij dichte bossen, zinderende legendes, biodiversiteit en neogotische pareltjes elkaar afwisselen. De vier meren, in de schaduw van de bomen, zijn echte ‘hotspots’ voor heel wat watervogels. Niet ver daar vandaan kan je het kasteel van de ‘Reine Blanche’ ontdekken. Als de mist dikker wordt, kan je er ‘s nachts naar verluidt een witte gedaante boven op het kasteel zien ronddwalen bij volle maan.

Les Etangs de Commelles

Restaurant "Aux Goûters Champêtres"

Genieten van landelijke smaken

Midden in de Brits-Chinese tuin van het Château de Chantilly, in een stukje paradijs dat ‘le Hameau’ genoemd wordt, vind je dit leuke adresje, dat beroemd is omwille van zijn huisbereide ‘crème Chantilly’ slagroom. Een mooi moment om te ontspannen in een park met waterpartijen, zwanen en vlakbij ook het groene labyrint van het Domein.

hameau - creme chantilly

Een wandeling in de prinselijke moestuin

Laat je, net als Alice in Wonderland, betoveren door in vormen gesnoeide hagen, stenen grotten en hangende tuinen maar vooral ook door het originele kippenorkest en de doldwaze konijnenrace. De ‘Potager des Princes’, de prinselijke moestuin die gecreëerd werd door de beroemde tuinarchitect André le Nôtre, was niet alleen een tuin, maar ook de moestuin en de fazantenkwekerij van de koning.

Potager des princes à Chantilly

Ervaringen die je moet beleven

Tochten met Henson-paarden

Henson, het kalme, zelfzekere, sociale en genereuze paardenras, leent zich zowel voor ritten met beginners als voor ervaren ruiters. Om op het gemak in de vrij natuur te stappen of te galopperen is er geen betere plek dan het bosdomein van Chantilly.

Balade Henson en Forêt de Compiègne

Een uitstapje naar het ‘Pavillon de Manse’

Bewonder de ‘machine de Manse’, die gebruikt werd om bronwater uit een put in een reservoir te pompen om het vervolgens te verdelen over fonteinen, watervallen en waterstralen die de prinselijke tuin van de beroemde ‘Grandes Eaux’ van het Château de Chantilly doen sprankelen.

Pavillon de Manse à Chantilly

Overnachten

La maison et l'atelier

La Maison en l’Atelier

De globetrottende ex-designer en liefhebber van Scandinavische vintage, Clare Howarth, verwelkomt je in haar bijzonder ‘Instagrammable’ kamers: 2 gastenkamers met zetels van de hand van Sigurd Russell, glaspartijen, schapenvacht, rotan fauteuils en een douche van geboend beton. Het absolute pronkstuk: l’Atelier, een loft van 60 m² boven de stallen! Antieke meubels in licht hout, zichtbare balken, een kingsize bed, linnen beddengoed, badkamerproducten van Meraki, een 4 meter lange zetel en een Tivoli radio om naar je favoriete playlist te luisteren.

La maison et l'atelier
La maison et l'atelier
La maison et l'atelier