Parc Jean-Jacques Rousseau Ermenonville

Weekend in Ermenonville: avonturen beleven en teruggaan in de tijd!


Een veroveringstocht in het Wilde Westen, de dag doorbrengen in de Middeleeuwen, rondslenteren in het tijdperk van de Verlichting… het woud van Ermenonville in het Franse departement Oise is een echte tijdcapsule in open lucht.

Abbaye de Chaalis
Fauconnerie à l'abbaye de Chaalis

Verbazing alom in het 'Domaine de Chaalis'

Neem deel aan een ongeziene valkenshow, 'LA GRANDE AVENTURE DE CHAALIS'!

De even originele als zeldzame valkenierskunst is van 8 juli tot 3 september 2023 te bewonderen op het domein van Chaalis. 25 minuten lang wordt de geschiedenis van Chaalis verteld aan de hand van een ballet van roofvogels, van de oprichting van de abdij door Lodewijk VI tot het legaat van Nélie Jacquemart-André aan het Institut de France. Te midden de ruïnes, die voor de gelegenheid omgetoverd worden tot een waar toneel, beelden buizerds, adelaars, gieren en uilen de verschillende passages uit de verbazingwekkende geschiedenis van Chaalis uit.

Van woensdag tot zondag, om 11u en 15u.

Du mercredi au dimanche, à 11h et 15h. 

Fauconnerie à Chaalis

Flaneren in het Parc Jean-Jacques Rousseau

Ruimte voor bezinning en meditatie

Het is hier dat Jean-Jacques Rousseau, die verzot was op wandelen en groen, rondslenterde om zijn zintuigen te doen ontwaken. Het park, waar planten welig tieren, geeft zich tijdens het wandelen stukje bij beetje aan je bloot, als een feest van de natuur rond de meren, watervallen en bouwwerken: de tempel van de filosofie, de grot van de Najaden, de Koninginnenbank en het groene theater.

Ontspannen in het 'Mer de Sable' attractiepark

60 jaar oud en nog steeds een jeugdige ziel!

‘La Mer de Sable’, gelegen in 45 hectaren aan natuurlijke duinen in het hart van het bos van Ermenonville, is het allereerste themapark in Frankrijk: lang voor er sprake was van Disney! Het biedt 30 attracties en activiteiten verspreid over verbluffende, meeslepende werelden: de Mississippi-vallei, de woestijn van New Mexico, de Colorado Canyon,… Het is een echte tijdmachine, die je terugbrengt naar de tijd van de verovering van het Westen. Om daaraan te herinneren is de beroemde ‘Train Attack’-show terug!  Een westernshow met waarheidsgetrouwe cowboy- en Indianenduels die al drie generaties lang doet dromen. AanvallEEEN!

Een chique overnachting in het Château d’Ermenonville

chateau-ermenonville oise tourisme

Met een uitzicht op het Parc Jean-Jacques Rousseau

Een natuurlijke rustpauze in een historisch kader, waarbij elke kamer subtiel is ingericht in een klassieke stijl en met antieke meubels. In de keuken biedt chef Diego Solano een verfijnde, delicate keuken met een vleugje Latijns-Amerikaanse cultuur en een fijne balans van kruiden, smaken, texturen en kleuren.

chateau-ermenonville oise tourisme
parc-jean-jacques-rousseau-ermenonville Oise Tourisle
chateau-ermenonville oise tourisme