Village de Gerberoy

Weekend in Gerberoy

Het meest ‘flower power’ dorp van de Oise !

We trekken naar één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, Gerberoy, om er het heerlijke parfum van rozen op te snuiven. Deze plek krijgt immers niet voor niets de bijnaam ‘het dorp met de duizend rozenstruiken’! Ook jij zal er vallen voor de charme van zijn geplaveide straatjes met mooie huizen in gekleurd vakwerk, waar de tijd stil lijkt te staan.

Een niet te missen ervaring

Initiatie pottenbakken

Onder begeleiding van Stéphanie Quilan, een keramiekkunstenares die je verwelkomt in haar atelier. Ze creëert, boetseert en bewerkt met haar handen de klei. Raku keramiek, kunstig servies, juwelen… elk stuk wordt ter plaatse gemaakt met voornamelijk lokale klei

Restaurant

Lunchen in de tuin "les Ifs"

Met haar landelijke en botanische kaart biedt Delphine een lokale, verse en kleurrijke plattelandsbistronomie. Op de binnenkoer, in de salons of in de historische tuin… maar puur genieten op het platteland, dat doe je in open lucht. Op het terras, in alle rust.

restaurant les ifs à Gerberoy

De tuin "des Ifs"

Een poëtische escapade

Deze tuin, die het hele jaar door groen en gestileerd oogt, verrast met zijn reuzegrote taxusstruiken met vreemde en indrukwekkende vormen en volumes, zoals de taxus die het midden van het park siert. Hij is 300 tot 400 jaar oud en kreeg de gekke naam ‘if-igloo’, omdat een hele familie er plaats in kan nemen, net zoals in een iglo!

De tuin van Henri le Sidaner

Een post-impressionistische reis

Dat rozenstruiken en hortensia’s de straten van Gerberoy opvrolijken en de sterren zijn van het dorp, hebben we te danken aan de schilder Henri Le Sidaner! Het is omdat hij de inwoners aanzette om bloemen te planten voor hun huis dat Gerberoy 90 jaar later ‘de stad met de duizend rozenstruiken’ geworden is. Stap binnen in zijn 4.000 m² grote koninkrijk: een monochrome (witte😊) tuin met een stenen bank, een prieel met wisteria, het atelier van de kunstenaar en de geel-blauwe tuin met een ‘Temple de l’Amour’, de liefdestempel!

Overnachten

"Le logis de Gerberoy"

In het hart van het dorp bieden Cécile en Olivier 5 sublieme kamers aan in hun prachtige optrekje. Onze ‘coup de cœur’ is de ‘Chapelle de Saint Jean’ kamer: met zijn oppervlakte van 55 m², de vorm van een kathedraal en een plafond van 6 meter hoog, gepatineerde meubels, maagdelijk wit bedlinnen, een salonhoek en een immens boograam is deze kamer een absoluut plaatje!