Mont St Hélène à Saint Pierre es Champs

Weekend in het « Pays de Bray »

We trekken naar het ‘Pays de Bray’, voor een hippie-vintage weekend aan de toegangspoorten van Normandië!

De route

Wandeltocht op de Mont Sainte Hélène

Je waant je in het Zuiden!

Voor een klimpartij met een Provençaals panorama moet je op de Mont Sainte Hélène zijn! Met zijn hoogte van 190 meter is deze heuvel met zijn uitzicht over de Epte vandaag een regionaal natuurreservaat met lindebomen, wilde orchideeën en vlindersoorten zoals het ‘bleek blauwtje’, een zeldzaamheid in Picardië.

Restaurant

L'Atelier gourmand de Sarah

Bij Sarah voel je je meteen thuis. Ze onthaalt je zonder gedoe voor een lunch of een hapje in het charmante dorpje Gerberoy, geklasseerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Proef haar quiches, haar omeletten, haar ‘fondant au chocolat’… en dat alles op een terras met een zicht over de daken vol bloemen in het dorp of in haar tuintje tegenover het atelier van de beroemde schilder Le Sidaner.

Een smakelijke stop bij de ‘Fromagerie’ van Jean Marie

In het Pays de Bray, dat bekendstaat om zijn rundvee en zijn melkproductie, vind je heel wat lekkere kaassoorten! Onder die specialiteiten moet je zeker de Tomme met hooi van Jean-Marie proeven, of zijn romige Rollot-kaas. Als kaasboer sinds 1993 en als groot pleitbezorger van natuurlijke landbouw, maakt hij 100% biologische kazen.

Ongewone ervaring

Tripje met een 2 CV

Een vintage roadtrip met een authentieke 2 CV uit 1960! Twee uur lang neemt Grégoire van ‘Deudeuche in Bray’ je als bezoeker mee op ontdekkingstocht langs weggetjes, dorpjes en opmerkelijke routes. Een speciale vermelding krijgt theepauze met lokale producten in het dorpje waar de ‘Petit Suisse’ ontstond.

Overnachting

Le clocher du May

Hier beleef je gegarandeerd een tijdloos verblijf, midden in de natuur in deze hoeve uit 1870, gelegen in Saint-Germer de Fly. Corinne legt je in de watten en maakt voor jou een biologisch ontbijt klaar dat je kan ontdekken in haar keuken met vintage decoratie.