Cathedrale de Noyon

Weekend in Noyon

NOYON, smullen en wandelen langsheen het water

Route

Wandeling aan de meren van Plessis Brion

Deze vroegere grindgroeves zijn een vogelreservaat geworden, waar vandaag een uitzonderlijke biodiversiteit te vinden is, die je kan ontdekken via dankzij een wandelparcours met 3 observatieruimtes. Qua fauna kan je kennismaken met de ijsvogel, de knobbelzwaan of de wilde eend. Wat de flora betreft, vind je er meer dan honderd zeldzame plantensoorten, zoals de korenbloem of de ‘Patience Maritime’ (goudzuring).

Etangs du Plessis Brion week-end noyon

Auberge de Pont l’Evêque

Geniet van de uitstekende keuken in deze kleine auberge op het platteland, die je vindt in het hart van het dorp. Bij mooi weer kan je ook genieten op het terras.

Op het menu: zeebaarsfilet of ossenhaas naar keuze, de traditionele kalfskop met ‘gribiche-saus’ en mis vooral de fantastische crème brulée van het huis niet.

Auberge Pont l'Eveque Noyon

Een cruise op de Oise

Een hybride en stille cruiseboot om dicht langs de oevers te varen terwijl je volop geniet van het panorama: de kleine bakstenen huisjes opgelijnd langsheen het kanaal, de oude fabrieken, de Pont Louis XV, de Pont-Neuf en de hydraulische dam van Venette.

bateau croisière longueil annel vallée de l'oise week-end noyon

Niet te missen ervaring​

Kruip in de huid van een matroos in de Cité des Bateliers

Ga voor anker in Longueil-Annel en ontdek het ‘watervolk’. Ga aan boord van de Freycinet-woonboot, ontdek de geschiedenis van de schippers dankzij de geluidskiosken, beleef het fascinerende gebeuren van een sluis in werking… Dompel je onder in het leven van de schippers door middel van maquettes, videowanden en luisterboeken.

musée batellerie longueil annel week-end noyon

Plaatselijke lekkernijen


De ‘Cœurs de Noyon’

 

Laat je verleiden door de ‘Cœurs de Noyon’, gecreëerd door Yvon Berthelot, een banketbakker en chocolatier die al decennialang in Noyon werkt. Glanzend, zacht of hard, roze of rood, … als je erin bijt geven ze de zachtheid prijs van de confituur die ze bevatten.

les coeurs de noyon, chocolats et confiseries Yves Berthelot week-end noyon


Ergaster, de whisky van de Oise!

 

Vlakbij Noyon biedt Hervé je een elegante, soepele en fruitige whisky, gerijpt in Franse eiken vaten en vervolgens in vaten die gebruikt werden voor cognac, banyuls en andere dranken… zijn volle smaak zal je verrassen.

Overnachten

coucoo réserve week-end noyon

Alleen op de wereld in ‘Coucoo la Réserve’

Trakteer jezelf op een 100% natuurlijke pauze aan het einde van de wereld in dit domein met 14 paalwoningen die even gezellig zijn als ecologisch. 3 vijvers, een bos en weilanden zorgen voor een bijna Canadese feeling, die nog versterkt wordt door de turquoise blauwe reflecties van het water waarvan je kan genieten vanuit elk huisje.

cabane coucoo réserve week-end noyon
Diner Coucou Réserve week-end noyon
coucoo réserve week-end noyon