Château de Pierrefonds

Weekend in Pierrefonds

Een tijdloze escapade!

Vivez un vrai conte de fées à Pierrefonds avec le château, la balade sur le lac, les promenades dans les charmants villages au cœur de la forêt et l’instant gourmandise avec une délicieuse gaufre… Vous ne rêvez pas, vous y êtes !

Een unieke ervaring

Ga van de grond!

Een tocht op 750 meter boven de grond, met adembenemende landschappen. Een ervaring die bij zonsopgang start en garant staat voor een uur lang puur plezier. De ballon, die bestuurd wordt door Michel, gaat van de grond en begint zijn reis boven het majestueuze woud van Compiègne.  Het uitzicht vanuit de lucht over het kasteel van Pierrefonds, Compiègne en de golfbaan van Monchy-Humières zal je gegarandeerd imponeren.

Vol en montgolfière - Pierrefonds

Restaurant

Gastronomisch intermezzo in de ‘Chalet du lac’

Het restaurant aan de voet van het imposante Château de Pierrefonds ligt aan de oevers van een meer. Het is een echte oase van rust, dit mooie meer bezaaid met waterlelies, en het restaurant nodigt dan ook uit om te ontspannen op het terras en te genieten van de beroemde huisgemaakte wafel. Maar dat ontdek je vast en zeker zelf😉

Vue du Chalet du Lac à Pierrefonds

Niet te missen

Beleef de tijd van de ridders in het ‘Château de Pierrefonds’

Aan de rand van het bos van Compiègne, hoog op een rotspunt, lijkt het kasteel over het dorp te waken. Dit fantastische château, waar de realiteit versmelt met de fantasie, doorklieft met zijn stenen pantser de hemel. Ontdek de wallen, de dubbele verdedigingsmuur, de wachttorens, de schietgaten, de werpgaten aan de toegangspoort… Wow-effect gegarandeerd!

Het kasteel krijgt een opfrisbeurt

De gevels en daken van de ‘Preuses’-vleugel worden voor het eerst in 150 jaar grondig gerestaureerd. Spectaculaire steigers bedekken de hele vleugel. Deze installatie is nodig voor de werkzaamheden die in december 2023 klaar zullen zijn.

Vieux-Moulin Oise tourisme
Saint Jean Aux Bois - àVélo

Route

Van Compiègne naar Pierrefonds: een 100% groene boulevard

Met zijn door beuken omzoomde stervormige lanen is het 14.000 hectare grote woud van Compiègne exact even groot als Parijs, wat betekent dat je met de fiets makkelijk prachtige dorpjes als Saint-Jean-Aux-Bois en Vieux Moulin kan ontdekken. Het hoogtepunt van deze 25 km lange rondrit is Pierrefonds, een voormalig kuuroord met uitzicht op het beroemde kasteel dat door Viollet-le-Duc werd hertekend.

Boucle de Compiègne à Pierrefonds - à vélo

Overnachting

Maison Hobbit -Pierrefonds - camping au cœur de la forêt

Ongewoon overnachten in het bos

Op enkele minuten wandelen van het kasteel vind je de Camping ‘Le cœur de la forêt’, die meer is dan zomaar een camping! Je kan er kiezen uit verschillende bijzondere overnachtingsmogelijkheden… De boshut met prachtige houten details voor een totale immersie, de houten toren als verwijzing naar de serie ‘Merlin’ die in het kasteel van Pierrefonds is opgenomen, de caravans met een vintage sfeer of het Hobbithuis dat de naam ‘La cachette de Frodon’ krijgt, en geïnspireerd is door de wondere wereld van Lord of the Rings. Als je geluk hebt, kan je zelfs een glimp opvangen van de dieren die in het bos hun dagelijkse leven doorbrengen.