Weekend in Senlis

Wat is er beter dan een weekendje in Senlis, nu de mooie dagen er opnieuw aankomen: Senlis charmeert meteen met zijn Middeleeuwse uitstraling, zijn geplaveide straatjes, zijn portieken en zijn typische winkeltjes en herenhuizen. (op 2u30 van Brussel)

Koninklijke tocht op twee wielen

BobeBike stelt je een begeleide fietstocht voor van 2,5 uur met gids langs de oevers van de Nonette, in de stadsrand en binnen de stad. Dit is niet zomaar een gewone rit, het is een epos uit een geschiedenisboek, met hoofdstukken als ‘het Gallo-Romeinse tijdperk’, ‘de Middeleeuwen’ en ‘de Capetiaanse dynastie’!

*Enkele in het Frans

Sur l'Eurovelo 3 à Senlis

Restaurants 

Le comptoir senlisien

Neem een welverdiende rustpauze in deze charmante, warme en ‘huiselijke’ tea room. Geniet van een smaakvolle keuken: hartige taartjes, gegratineerde ravioli en huisgemaakt gebak, thee van ‘Mariage Frères’, warme chocolademelk, koffie van over de hele wereld, huisgemaakt ijs dat je ter plekke kan degusteren… aan jou de keuze.

*Enkele in het Frans

La Brasserie du cerf

Stap binnen in deze elegante brasserie uit 1900, een echt begrip in Senlis. Neem plaats in de wintertuin of op het zonnige terras om te genieten van de heerlijke huisgemaakte en seizoensgebonden bereidingen.

*Enkele in het Frans

Volg een initiatie beeldhouwen in steen:

Kruip in de huid van een steenhouwer in het ‘Maison de la Pierre’ in Saint-Maximin, waar de geschiedenis verteld wordt van de steen uit het zuiden van de Oise waarmee de mooiste monumenten in Parijs zijn gebouwd… Een kans om één te worden met het materiaal en je eigen meesterwerk te creëren!

*Enkele in het Frans

La brasserie Au cœur du Malt

En waarom niet het plaatselijke bier proeven? Van het 100% ambachtelijke assortiment van de 6 bieren van Gustave (blond, tripel, amber) geniet je met mate😊 in de ‘Au Cœur du Malt’-brouwerij in Verneuil en Halatte. De gelegenheid om de Franse knowhow van de meester-brouwer te ontdekken. Laat ons weten wat je ervan vindt.

*Enkele in het Frans

Overnachtingsmogelijkheden

La bohème

Dit huis, met zijn kaki gevel en vintage charme, verwelkomt je in het hart van de middeleeuwse stad. ‘Urban jungle’-wandtapijten, antieke gravures, fluwelen krukjes, zonnespiegels, wijnkruiken: elke kamer is ingericht met eigentijdse, antieke of familiale meubels om de gezellige sfeer van een boudoir te recreëren.

*Enkele in het Frans